Home NieuwsNijmegen Lokale partijen lokken studenten

Lokale partijen lokken studenten

door Vincent Veerbeek

De gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn pas over een kleine twee maanden, maar de partijen zijn alvast begonnen met de warming-up. Ook op de campus van de Radboud Universiteit wordt druk geprobeerd om zieltjes te winnen onder studenten.

Maandagmiddag organiseren de VVD en GroenLinks een debat in het Grotiusgebouw. Daarbij vertelt Tweede Kamerlid Remco Dijkstra van de VVD over het onderwerp bereikbaarheid en Kamerlid Lisa Westerveld van GroenLinks over het basisinkomen. Daarna gaan twee Nijmeegse kandidaten van de partijen met elkaar in gesprek over thema’s die belangrijk zijn tijdens de verkiezingen, zoals wonen en “de groene, gezonde stad”. Zo hopen ze  studenten een beter beeld te geven van hun partijprogramma’s.

De PvdA voelde zich enigszins gepasseerd door GroenLinks en de VVD en heeft besloten zich in de strijd te mengen met een eigen actie tijdens het debat. Daarom organiseren de sociaaldemocraten tegelijkertijd een borrel in het CultuurCafé, compleet met gratis bier om het extra aantrekkelijk te maken voor studenten. Naar eigen zeggen wil de PvdA niet over, maar met studenten praten. Gelukkig voor de PvdA begint het debat pas om vier uur en hoeft de partij de gouden regel ‘geen bier voor half vier’ niet te overtreden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen