Home NieuwsNijmegen Maaslijn vermijden met e-bikes en giftcards

Maaslijn vermijden met e-bikes en giftcards

door Redactie

Studenten die vaak tussen Cuijk en Nijmegen moeten reizen met de trein kunnen sinds 1 september gratis de elektrische fiets pakken. Dit aanbod moet studenten ervan weerhouden om de trein te pakken tijdens de spits.

Dit project op de Maaslijn is een initiatief van Team SLIM, Stadsregio Arnhem Nijmegen en Veolia. Team SLIM is een organisatie die zich inzet om de mobiliteit in en rond Arnhem en Nijmegen te verbeteren. Als een student mee wil doen, moet deze de Reis je Rijk-app downloaden. Door middel van deze applicatie kan je tijdens de spits de trein mijden door gratis een e-bike te nemen of een e-scooter, om zo de tocht tussen Cuijk en Nijmegen te volbrengen. Als je buiten de spits reist met het openbaar vervoer, word je beloond met credits. Deze credits kun je inruilen voor verschillende beloningen, zoals een Spotify-abonnement of een H&M giftcard.

Dit project wordt nu alleen nog uitgevoerd op het traject van de Maaslijn en duurt een half jaar. Als het aanslaat, zal het  in de toekomst ook op andere trajecten worden ingezet.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen