Home NieuwsNijmegen Man met vuurwapen in stadscentrum: politie zet straten af

Man met vuurwapen in stadscentrum: politie zet straten af

door Redactie

De politie heeft zojuist de straten vanaf bushalte Hunnerpark tot en met het Faberplein in het stadscentrum met linten afgezet. Er zou een man met een vuurwapen gesignaleerd zijn. Politieagenten met kogelwerende vesten zijn momenteel ter plaatse. 

Tekst: Myrte Nowee

De man zou in een kantoorpand in het centrum verscholen zitten, zo meldt de politie. ‘We kregen een melding binnen dat er een man zou zijn die dreigt andere mensen neer te schieten’, vertelt politiewoordvoerder Frank de Valk. Er is mogelijk sprake van een gijzeling. 

Arrestatieteams onderweg
‘We hebben de omgeving daar afgezet en voor de zekerheid politieagenten met kogelwerende vesten ter plaatse gestuurd’, aldus De Valk. ‘Ook hebben we onze mankracht opgeschaald en komt er een speciale eenheid die kant op samen met een politieonderhandelaar om te kijken of we de zaak zo snel mogelijk onder controle kunnen kijken.’ Vermoedelijk gaat het om een pand van Woonzorgnet waar mensen met psychiatrische problemen behandeld worden en begeleiding krijgen. 

De gebouwen in het afgezette gebied zijn niet geëvacueerd vertelt de politie. Mensen aanwezig in de afgezette zone mogen het gebied wel zelf verlaten, maar er mag niemand meer in. Het is onbekend hoe lang de situatie gaat duren. ‘Het is even afwachten’, aldus De Valk. 

UPDATE: Inmiddels zijn er honden en verschillende beveiligingswagens ter plaatse. Leden van het arrestatieteam zijn gewapend en dragen bivakmutsen. 

UPDATE 2: De verdachte is rond 18:50 door de politie aangehouden. De politie spreekt van een ‘verwarde man’. Hij is ‘in stilte’ gearresteerd zo meldt De Gelderlander. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen