Home NieuwsNijmegen Mannelijke studenten gezocht voor Nijmeegse nieuwkomers

Mannelijke studenten gezocht voor Nijmeegse nieuwkomers

door Redactie

Het nieuwe ontmoetingsinitiatief ‘De Nijmeegse Ontmoeting’ zoekt mannelijke studenten. De organisatie brengt sinds dit jaar doorgewinterde Nijmegenaren en buitenlandse nieuwkomers samen om iets leuks te ondernemen. Het initiatief heeft al veel bekendheid verworven bij vrouwelijke bewoners van middelbare leeftijd, maar jongeren en mannen tot nu toe blijven achter. 

Tekst: Celis Tittse

De ontmoetingen die de organisatie regelt, zijn bedoeld om Nijmegenaren van verschillende afkomsten meer met elkaar in contact te laten komen. ‘Als nieuwkomer is het namelijk niet altijd makkelijk om vriendschappelijk contact te krijgen met Nederlanders’, vertelt oprichter Nathalie van der Veeken. ‘Iedereen heeft het tegenwoordig druk.’ De Nijmeegse ontmoeting is daarom een steuntje in de rug om mensen die daar behoefte aan hebben samen te brengen voor een vrijblijvende ontmoeting. 

‘Gewoon’ contact ontbreekt vaak
Als diversiteitsprojectmanager merkte Van der Veeken dat er vanuit immigranten veel vraag was naar contact met Nederlanders. Ondanks dat er al veel mogelijkheden zijn, zoals online beroepsmatching of taalmaatjes bijvoorbeeld, constateerde ze dat het ‘gewone’ contact met Nederlandse burgers hierbij vaak secundair of niet aanwezig is. De behoefte aan dit soort contact neemt juist over de tijd steeds meer toe, zag Van der Veeken: ‘Na twee jaar in Nederland zijn mensen vaak al wat gesetteld en komt er tijd en zin om wat leuks te doen met anderen op een vriendschappelijke manier.’ Het vinden van dat soort contacten blijkt echter vaak lastig. ‘Je komt elkaar wel tegen op school of op het werk, maar meestal blijft het daarbij.’

De activiteiten die het ontmoetingsinitiatief daarom voorstelt, zijn kleine, vrijblijvende uitjes. Zo kun je samen een kopje koffie drinken, een monument bezoeken of wandelen langs de paarden op het waalstrand. Het initiatief zal het komende jaar worden voortgezet dit soort ontmoetingen blijven organiseren. De vraag vanuit nieuwkomers is over het afgelopen jaar namelijk flink gegroeid. Vooral jongvolwassen nieuwkomers melden zich in grote getalen. Nederlandse jongeren blijven tot nu toe helaas achter.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen