Home Nieuws Meer SSH&-kamers vrij door uitblijven expats

Meer SSH&-kamers vrij door uitblijven expats

door Myrte Nowee

Goed nieuws voor Nederlandse studenten: omdat de instroom van internationale studenten het komende jaar waarschijnlijk lager zal liggen dan normaal, komen de woningen die voor hen waren gereserveerd mogelijk leeg te staan. De Studentenhuisvesting Nijmegen en Arnhem (SSH&) denkt er daarom over om deze te vergeven aan studenten uit Nederland. 


Normaliter worden rond deze tijd de kamers voor internationale studenten verdeeld die als expats slechts enkele maanden aan de Radboud Universiteit (RU) komen studeren. ‘Omdat zij hier maar korte tijd zijn en het dus moeilijk is om zelf een kamer te regelen, wordt voor deze studenten verblijf geregeld’, vertelt Vincent Buitenhuis, Manager strategie & wonen bij SSH&. Het feit dat dat op dit moment nog niet rond is, zegt volgens hem genoeg over de verwachtte instroom. ‘Het aantal voorinschrijvingen is op dit moment gelijk met dat van vorig jaar rond deze tijd, wat dus al minder dan de groei die werd verwacht. Daarnaast wordt algemeen verwacht dat het aantal internationale studenten dat in Nederland komt studeren dit jaar door de coronacrisis lager uit zal komen.’ 

Wanneer de instroom definitief lager blijkt te zijn dan normaal, worden deze kamers waarschijnlijk vrijgegeven voor Nederlandse studenten. ‘Elk nadeel heeft dus zijn voordeel’, vertelt Buitenhuis lachend. Op dit moment worden de ontwikkelingen nog in de gaten gehouden voordat daar beslissingen over worden gemaakt. Buitenhuis verwacht dat vanaf juli de huisvestingsorganisatie hier een beter beeld van heeft. Dan zal gekeken worden naar de herverdeling van de mogelijk vrijgekomen kamers. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen