Home NieuwsNijmegen Merel van Slobbe nieuwe Campusdichter

Merel van Slobbe nieuwe Campusdichter

door Redactie

Merel van Slobbe heeft de Campusdichterverkiezing van dit jaar gewonnen. Daarmee volgt ze Jordi Lammers op als Campusdichter.

Van Slobbe bleef de twee andere finalisten Dennis Hendriks en Tijs Sikma voor. In een bomvolle lounge van boekhandel Roelants droegen alle finalisten drie van hun beste gedichten voor. Uiteindelijk bepaalde een driekoppige jury dat Van Slobbe de winnaar van de verkiezing was. Ze wist de jury te ontroeren met haar gedichten ‘Hete Thee’, ‘Badschuim’ en ‘Verduisterningsgordijnen’. Volgens de jury waren de voordrachten van Van Slobbe serieus, ingetogen en in evenwicht. 

Met het winnen van de Campusdichtersverkiezing mag Van Slobbe zich een jaar lang de Campusdichter van de Radboud Universiteit noemen. Daarnaast mag ze elke maand een gedicht publiceren in universiteitsblad Vox en ze mag haar gedichten voordragen op het Cultuurfeest. ‘Ik vind het echt supercool dat ik uiteindelijk heb gewonnen’, laat de kersverse Campusdichter weten. ‘Ik vond het mooi dat alle finalisten andere stijlen hadden; dat maakte de finale divers. Mijn eigen stijl vind ik leuk. Daarmee wil ik verder voor mijn publicaties in Vox, maar ik wil ook wel experimenteren. Ik kijk er naar uit.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen