Home NieuwsNijmegen Mogelijk einde studentenbossaballvereniging BSCN

Mogelijk einde studentenbossaballvereniging BSCN

door Redactie

De studentensportvereniging Bossaball Student Connection Nijmegen (BSCN) komt dit jaar mogelijk ten einde. De vereniging kampt met problemen rondom de aanschaf van nieuwe materialen nu zij het Bossabalveld dat zij ter beschikking kregen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) moeten retourneren.

Tekst: Julia Meilink

De BSCN  telt 16 leden en is de enige studentenbossaballvereniging in Nederland. De sport is een combinatie tussen voetbal, volleybal en turnen en wordt gespeeld met twee teams van vier mensen. Het speelveld bestaat uit een opblaaskussen met trampolines en een volleybalnet.

Trampoline trammelant
Het veld van de HAN waar zij gebruik van maakten, moet worden teruggestuurd naar het overkoepelende bedrijf SportWorx. Het bestuur van BSCN is daarom druk bezig een overeenkomst te krijgen met SportWorx om de vereniging in leven te houden. Na afloop van een spoed Algemene Ledenvergadering, werd een voorstel van SportWorx door een meerderheid in de stemming als niet haalbaar verklaard. Het aanbod bestond namelijk enkel uit de huur van het veld, daarbij zaten geen trampolinematten. De vereniging zou die dan nog apart aan moeten schaffen. Ook toekomstige reparatiekosten zouden volgens het huidige plan bij de studentenvereniging liggen. Financieel gezien is dit voor deze kleine vereniging dus niet haalbaar.

Voorzitter van BSCN Rick Hesen vertelt dat naast de aanschaf van nieuwe materialen de BTW op het totaalplaatje vooral de boosdoener is. ‘Wij hadden aangegeven wat voor ons financieel maximaal haalbaar was. De bedragen die wij terugkregen van SportWorx waren echter exclusief BTW, en door de bedragen die hierdoor erbij komen is het niet meer haalbaar voor ons. We hebben nu in overleg met onze leden een nieuw voorstel ingediend, waarbij de trampolinematten inclusief zijn en de totale kosten omlaag gaan.’ Volgens Hesen bespaart dat de vereniging enkele honderden euro’s in het aanstaande jaar. 

De vereniging heeft hun aanvraag ingediend bij SportWorx en hoort binnenkort of hun voorstellen worden ingewillegd. Zo niet, dan wordt voor de kleine vereniging lastig om staande te blijven.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen