Home NieuwsNijmegen Motie verkamer-stop met ruime meerderheid afgewezen

Motie verkamer-stop met ruime meerderheid afgewezen

door Redactie

De motie voor een tijdelijke stop op het verstrekken van verkamervergunningen is gisteren afgewezen. Het voorstel zou moeten bijdragen aan het oprollen van illegale woningen maar werd met een ruime meerderheid verworpen. 

De motie werd door de bestuursrechter niet als juridisch haalbaar gezien, wat de reden was dat veel partijen tegen stemden. Mark Buck van het CDA vulde aan dat het voorstel ‘haaks staat op de houding van een betrouwbare overheid’. 

Ook D66 was fel tegen de regeling. ‘Er lopen momenteel ongeveer dertig rechtszaken over illegaal verkamerde panden, die waarschijnlijk niet allemaal een vergunning zullen krijgen’, aldus Pieter van Meegen (D66).  ‘Wanneer we een stop invoeren en er geen extra panden bijkomen staan studenten over een tijd echt op straat. Zeker nu de SSH& is gestopt met het toevoegen van mensen aan hun wachtlijst. Stel we nemen dit voorstel aan, wat zegt u dan tegen die studenten? ‘Ga maar terug naar je ouders want wij hebben geen plek meer voor je in Nijmegen?”

Volgende zomer vindt er een evaluatie plaats over het beleid om illegale verkamering aan te pakken. Dan wordt gekeken wat de juiste manier is om overlast tegen te gaan. 

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen