Home NieuwsNijmegen RU biedt bluscursus voor gestreste studenten

RU biedt bluscursus voor gestreste studenten

door Redactie

Vanaf 30 maart kun je op de Radboud Universiteit terecht voor een ontstressende behandeling. De afdeling Studentenbegeleiding biedt voor 25 euro een cursus burn-out-preventie aan. 

De cursus is bedoeld voor gestreste studenten die niet overbelast willen raken. Wanneer overbelasting al aanwezig is en daardoor depressieve klachten ontstaan, is volgens de afdeling een bezoekje aan de studentpsycholoog een strakker idee dan naar deze cursus te gaan.

In totaal worden tussen 30 maart en 20 april, van 19.00 tot 21.00, vier avondbijeenkomsten georganiseerd. Begeleid door de studentenpsychologen van de RU ‘leer je wat je moet weten over stress en belasting, ontdek je waar je staat met betrekking tot deze thema’s en krijg je handvaten om in te grijpen.’ Zo staat in de cursusomschrijving. De geïnteresseerde student kan een aanmeldformulier voor de cursus van de studentpsycholoog invullen. Hierna word je eventueel uitgenodigd voor deelname. Wanneer de studentpsycholoog twijfelt of je de cursus zou moeten doen, vindt er eerst een intakegesprek plaats.

Als je zenuwen nu al lichtelijk worden overbelast en je niet tot maart kan wachten, kun je natuurlijk ook gewoon de ANS lezen. In 2014 verscheen er namelijk al een nuttige graadmeter met tips om succesvol de ontstressen.  

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen