Home NieuwsNijmegen Nieuwe Campusdichter RU bekend

Nieuwe Campusdichter RU bekend

door Redactie

De nieuwe Campusdichter van de Radboud Universiteit (RU) luistert naar de naam Sander Bisselink. Hij volgt daarmee Merel van Slobbe als huisdichter van de RU-campus.

Afgelopen dinsdag organiseerden Cultuur op de Campus, literair tijdschrift Op Ruwe Planken (ORP) en literair festival Wintertuin de jaarlijkse campusdichterverkiezing. De kandidaten werden beoordeeld door een vakjury: Stadsdichter Amal Karam, oud-campusdichter Jordi Lammers en Aline Arts van de ORP redactie. Aan het begin van de avond maakte maar liefst zes dichters kans op de felbegeerde titel. Nog nooit deden er zoveel kandidaten mee. Pieter Theunissen, Johanna Meulenberg, Simone Zwitserloot, Floor Bussink en Bart van den Broek deden allen een gooi naar de winst, maar moesten het over twee rondes uiteindelijk afleggen tegen Bisselink. Aan het eind van de avond werd hij in de Hortus Nijmegen verkozen tot de nieuwe campusdichter van de RU.

Het is niet voor het eerst dat Bisselink van zich doet spreken op de campus. Onder zijn artiestennaam überhaupt wist hij in 2016 de finale van Nootuitgang te winnen. Hij zong toen Nederlandstalige liedjes met een Duits accent. Bisselink gaat na deze zomer aan de slag als huisdichter van de RU. Binnenkort is hij te horen op de Vierdaagse Feesten en op het Cultuurfeest. Daarnaast zullen zijn gedichten regelmatig in het universiteitsblad Vox worden gepubliceerd.Campusdichter 2017

(Foto: Marjolein van Diejen)

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen