Home NieuwsNijmegen Nijmegen domineert weer als vanouds op GNSK

Nijmegen domineert weer als vanouds op GNSK

door Redactie

Na vorig jaar naast de overwinning te grijpen, won Nijmegen afgelopen weekend met overmacht de laatste editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK).

Nijmegen behaalde overwinningen bij badminton, handbal (dames én heren), schermen, survivalrun, ultimate frisbee, voetbal (dames), waterpolo (heren) en wielrennen. Daarnaast had ‘team Nijmegen’ de primeur om als eerste de esports competitie ‘League of Legends’ op zijn naam te schrijven. Deze competitie stond dit jaar voor het eerst op het programma. Aan het eind van het weekend werd Nijmegen uitgeroepen tot Nederlands Studentkampioen. Met maar liefst 3630 punten werd nummer twee Eindhoven (3344 punten) ruim verslagen. Het is voor de vierde keer in vijf jaar dat Nijmegen het GNSK wint. Alleen Groningen wist vorig jaar de hegemonie van de Nijmegenaren te doorbreken. Dit jaar stond er echter geen maat op ‘team Nijmegen’.

Het GNSK is een jaarlijks terugkerend sportevenement waar verschillende teams van Nederlandse universiteiten het tegen elkaar opnemen. Door wedstrijden te winnen verdienen de teams punten voor hun universiteit. De stad met de meeste punten aan het eind van het weekend mag zich een jaar lang ‘Nederlands Studentkampioen’ noemen. Tijdens het GNSK worden er acht ‘vaste’ sporten aangeboden zoals tennis, basketbal en squash. Naast dit basispakket kunnen teams zich ook inschrijven voor keuzesporten als waterpolo, wielrennen en judo.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen