Home NieuwsNijmegen Nijmegen gaat voor groen

Nijmegen gaat voor groen

door Vincent Veerbeek

Nijmegen is in 2018 Green Capital van Europa, wat een jaar vol activiteiten in het kader van duurzaamheid betekent. Om het jaar goed te beginnen staan er ook deze maand een aantal activiteiten op de agenda die het bedenken van groene ideeën moet bevorderen. Het centrale thema voor november is fairtrade. 

Het jaar is opgedeeld aan de hand van een aantal challenges die in het teken staan van een specifiek thema, zoals de circulaire economie, biodiversiteit en energiebesparing. Binnen deze thema’s worden Nijmegenaren uitgedaagd om zelf projecten en activiteiten te verzinnen die hierbij aansluiten en kunnen helpen de Keizerstad duurzamer te maken. In november gaat men dus al aan de slag met de zogeheten ‘eerlijke handel’. Zo wordt er donderdagmiddag een brainstormsessie gehouden om studenten van de Radboud Universiteit, de HAN en het ROC de gelegenheid te geven na te denken over deze thema’s en inspiratie op te doen voor eigen initiatieven. 

Duurzaamheid is dus hot in Nijmegen, wat ook blijkt uit andere initiatieven die buiten de Green Capital challenges om georganiseerd worden. Zo ging eerder deze maand de Student Energy Race van start, een initiatief van de SSH&. Deze landelijke wedstrijd, die alweer voor de zesde keer wordt georganiseerd, daagt studenten uit vijf maanden lang zo duurzaam mogelijk te leven, om te meten welk huis de meeste energie kan besparen. Naast deze wedstrijd vinden in Nijmegen ook voorrondes plaats voor de World’s Challenge Challenge, een internationale wedstrijd waarbij studenten uitgedaagd worden om met een pitch te komen die kan bijdragen aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Een ding is zeker: Nijmeegse duurzaamheidsliefhebbers kunnen het komende jaar de bloemetjes buiten zetten.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen