Home NieuwsNijmegen Nijmegen krijgt nachtwinkels

Nijmegen krijgt nachtwinkels

door Redactie

De gemeente Nijmegen gaat proefdraaien met vier nachtwinkels in de stad. Na de proef van twee jaar gaat het College van Burgemeester en Wethouders kijken of er ruimte is voor meer winkels die in de nacht open zijn.

De toekomstige nachtwinkels zullen de mogelijkheid krijgen om tot vier uur ‘s nachts open te blijven. Mensen kunnen daar kleine levensmiddelen kopen, zoals borrelhapjes, koffie en broodbeleg. Ook kan je er tot 10 uur ‘s avonds lage alcoholische dranken kopen, zoals bier, wijn en breezers. In de nacht kan dit echter niet, om overlast te voorkomen.

Waar de winkels zich gaan vestigen is nog niet bekend. Mariska Schok, woordvoerder van de gemeente Nijmegen, laat weten dat de proef vandaag al in kan gaan. ‘Vanaf nu kunnen ondernemingen zich melden bij de gemeente om een nachtwinkel te beginnen. Ze moeten wel aan een aantal eisen voldoen. Een bedrijf moet bijvoorbeeld met een concrete locatie komen waar het een winkel wil vestigen. Deze locatie moet goed bereikbaar zijn en aan verschillende veiligheidseisen voldoen.’ Als een aanbieding van een belangstellende onderneming is goedgekeurd, dan kan uiteindelijk over een aantal weken de eerste nachtwinkel in Nijmegen worden geopend.

Omdat de stad niet veel ervaring heeft met nachtwinkels, wil het College eerst twee jaar kijken of ze een toegevoegde waarde hebben in Nijmegen. Als de proef slaagt, kijkt het College of er ruimte is voor meer winkels die ‘s nachts open zijn. Als de winkels slecht lopen, kunnen deze ook worden gesloten. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen