Home NieuwsNijmegen Nijmegen, Onderwijsstad

Nijmegen, Onderwijsstad

door Redactie

Nijmegen mag vanaf zondag weer een titel aan haar cv toevoegen: Nationale Onderwijsstad. Met ingang van 1 oktober mag de Waalstad namelijk een jaar lang deze titel dragen. Komende week zullen tijdens de Nationale Onderwijsweek allerlei activiteiten georganiseerd worden om het jaar af te trappen. 

De titel van Nationale Onderwijsstad gaat ieder jaar naar een stad die zich inzet voor onderwijsverbetering, waarbij Nijmegen het stokje overneemt van Rotterdam. De keuze viel onder meer op de keizerstad vanwege de manier waarop er wordt samengewerkt door de gemeente, de onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Komend jaar zal de stad daarom op landelijk niveau aan de slag gaan met projecten waarbij kennisinnovatie centraal staat.

In het kader van de Nationale Onderwijsweek worden volgende week de hele week uiteenlopende activiteiten georganiseerd door diverse onderwijsstellingen in Nijmegen. Het centrale thema hierbij is gelijke kansen, een belangrijk onderwerp volgens de organisatie. Er is van alles te doen, van lezingen en filmvertoningen tot grasmaaierraces. Ook vindt de eerste bijeenkomst van de Bildung Academie plaats in het kader van de week.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen