Home NieuwsNijmegen Nijmegen wint Batavierenrace

Nijmegen wint Batavierenrace

door Redactie

Het studententeam van de Radboud Universiteit/HAN heeft de 44e Batavierenrace gewonnen. Met een voorsprong van twaalf minuten kwam de ploeg uit Nijmegen gisteren als eerste in Enschede over de streep. Daarmee blijft de titel in Nijmegen, want ook vorig jaar wist het RU/HAN Tshirtdruk.nl Team hardloopwedstrijd te winnen.

De Batavierenrace, de estafetteloop van de campus van de RU naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede, heeft naast een algemeen studentenklassement ook een officieel universiteitsklassement. Op Leiden na levert elke universiteit in Nederland een team af aan de race, waarin de beste lopers van de universiteit zijn geselecteerd om de wedstrijd te lopen. Het team uit Nijmegen kwam als eerste over de streep, voor het team van Amsterdam en Groningen. Zij kwamen als tweede en derde aan in Enschede.

Milan Stawicki, aanvoerder van het Nijmeegse universiteitsteam, laat weten dat hij op voorhand niet zeker was of het RU/HAN Tshirtdruk.nl Team haar titel met succes zou verdedigen. ‘Het niveau bij de Batavierenrace is elk jaar hoog en dat was dit jaar niet anders. Je hoopt natuurlijk dat je kan winnen, maar één foutje kan funest zijn. Op de dag zelf vielen twee goede lopers van ons team af, dus moesten we snel zoeken naar de juiste oplossing.’ Uiteindelijk wist het universiteitsteam van de RU en HAN toch als eerste over de streep te komen, met twaalf minuten voorsprong op de nummer twee. ‘Dat we met zo’n groot verschil zouden winnen hadden we niet verwacht’, vertelt Stawicki. ‘Ik ben erg trots op de lopers, die hard hebben gewerkt zodat wij ons doel hebben kunnen halen, namelijk het winnen van de Batavierenrace.’

Wil je weten hoe goed jij hebt gepresteerd met jouw team? De uitslag van de Batavierenrace vind je hier.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen