Home NieuwsNijmegen Nijmegen wint GNSK en kroont zich ‘Beste Studentensportstad van Nederland’

Nijmegen wint GNSK en kroont zich ‘Beste Studentensportstad van Nederland’

door Redactie

Afgelopen weekend vond de 61e editie van het SUSA Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) plaats in Amsterdam. Het is het grootste multisportevenement voor Nederlandse universiteiten en hogescholen en wordt gezien als de ‘Olympische Spelen voor studenten’. Het toernooi werd voor de derde keer op rij, en voor de zesde keer in zeven jaar tijd gewonnen door Nijmegen.

Tekst: Myrte Nowee

Ieder jaar strijden zo’n 1500 studenten op het GNSK bij de sporten handbal, tennis, squash, veldvoetbal, basketbal, badminton en schermen. Naast deze vaste sporten zijn elk jaar ook verschillende keuzesporten te vinden. In 2019 waren dit boksen, turnen, e-sports, wielrennen en waterpolo. Team Nijmegen, dat bestaat uit studenten van de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), pakte de meeste punten bij de onderdelen boksen, handballen, e-sports, badminton en turnen. Nijmegen eindigde uiteindelijk op 3800 punten en kroonde zich daarmee ‘Beste Studentensportstad van Nederland’. Groningen en Eindhoven volgden beiden met rond de 3400 punten waarmee ze respectievelijk tweede en derde werden.

Aldwin Ransijn, leiding van team Nijmegen en bestuurder bij de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR), is trots op de Nijmeegse sporters: ‘We hebben met de derde GNSK-winst op rij aangetoond dat sport een belangrijke plaats heeft in het Nijmeegse studentenleven.’ Het gewonnen prijzengeld zal deels teruggaan naar de deelnemers maar wordt ook geïnvesteerd in het volgende GNSK in 2020, dat in Enschede zal plaatsvinden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen