Home Nieuws Nijmegenaren houden te weinig afstand: burgemeester sluit deel Goffertpark

Nijmegenaren houden te weinig afstand: burgemeester sluit deel Goffertpark

door Myrte Nowee

Burgemeester Bruls heeft maandagmiddag een deel van het Goffertpark laten afsluiten. Het is te druk in het park en bezoekers houden zich niet aan de aanbevolen afstand van 1,5 meter. Vooral jongeren lijken nog te nonchalant met de waarschuwingen om te gaan.


Veel Nederlanders blijken zich nog niet aan de richtlijnen van het RIVM te houden die ervoor moeten zorgen dat mensen minder besmet raken. Zo ook in het Goffertpark, waar de afgelopen dagen veel jongeren samen kwamen om te skaten en te sporten op de toestellen in het park. Dit onverantwoorde gedrag, waar de burgemeester ‘helemaal klaar mee’ is, heeft Bruls er toe doen besluiten om dit deel van het park af te zetten. Wie toch de verboden plekken betreedt, riskeert een boete.

‘Er gaan mensen dood’

‘Gelukkig gaat het op de meeste plaatsen gewoon goed met het afstand houden tot elkaar, maar ik zie jammer genoeg ook dat sommige mensen de ernst van de situatie blijven onderschatten’, stelt de burgemeester. Hij doelt hiermee ook op ouderen, die ondanks de waarschuwingen ook massaal naar de parken trekken. ‘Houd je aan de voorschriften. Er gaan mensen dood in deze crisis. We staan er met zijn allen voor om het coronavirus te dempen.’ Het is niet bekend wanneer het park weer open zal gaan.

In Nijmegen zijn op moment van schrijven 79 mensen besmet met corona. Twee Nijmegenaren zijn inmiddels aan het virus overleden.

Foto: Bert Beelen

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen