Home NieuwsNijmegen Nog een Nijmeegs museum

Nog een Nijmeegs museum

door Redactie

Hoewel Nijmegen inmiddels een uiteenlopend aanbod aan musea heeft, is de museummarkt blijkbaar nog niet verzadigd. Afgelopen weekend ging met veel spektakel De Bastei open, het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie.

Volgens de officiële website van het museum biedt De Bastei een ‘reis door verleden, heden en toekomst’, met een collectie die zowel bestaat uit archeologische vondsten als natuurobjecten. Tijdens de drie jaar durende bouw van het museum zijn opgravingen gedaan, waarbij allerlei historische voorwerpen boven de grond kwamen. Die zijn nu onderdeel geworden van de expositie, waarbij bezoekers zich in het Nijmegen van de Middeleeuwen moeten wanen. Vanwege de ligging van het museum aan de voet van het Valkhof, bij de Waalkade, besteedt het museum ook aandacht aan projecten omtrent de rivier en de natuur in de nabije omgeving van het centrum, zoals de Ooijpolder. Door deze nadruk op natuur in de regio Nijmegen probeert het museum zich te onderscheiden van Museum Het Valkhof. 

Met de opening van De Bastei is de Waalkade een stukje opgeknapt. Komende zomer gaat de rest van de grijze betonkade op de schop.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen