Home NieuwsNijmegen Nultweevier.nl houdt ermee op

Nultweevier.nl houdt ermee op

door Vincent Veerbeek

De Nijmeegse nieuwswebsite Nultweevier.nl stopt per direct de persen, dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt op hun website.

Nultweevier.nl werd in 2010 opgericht en publiceerde jarenlang studentennieuws, columns en uitgaansfoto’s. Ook kwam de redactie elk jaar met een lijst van de meest inspirerende studenten. Helaas werd het de afgelopen jaren steeds moeilijker om nieuwe medewerkers te vinden die willen schrijven voor de site. Hierdoor ziet de organisatie zich nu gedwongen te stoppen. ‘Nultweevier is volledig vrijwillig, ook als hoofdredacteur’, vertelt Joël Hendrix, voorzitter van het stichtingsbestuur. Nultweevier.nl ontvangt namelijk geen bestuursbeurzen of subsidie van Student Life, de afdeling van de Radboud Universiteit voor het ondersteunen van het actieve studentenleven. ‘Het feit dat studenten minder naast hun studie doen, heeft ook bij ons invloed gehad.’

Een andere oorzaak is het teruglopen van advertentieopbrengsten, doordat bedrijven minder op Nultweevier.nl adverteren. ‘Het is pijnlijk dat we moeten stoppen, maar het is niet anders. Als het niet meer gaat, kun je beter stoppen dan een beetje aanmodderen’, aldus Hendrix. De site blijft voorlopig in de lucht en functioneert als archief van oude artikelen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen