Home NieuwsNijmegen Opbrengst tiende editie Happietaria bekend

Opbrengst tiende editie Happietaria bekend

door Redactie

Afgelopen weekend is de opbrengst van pop-uprestaurant Happietaria bekendgemaakt. De studenten haalden dit jaar meer dan 27 duizend euro op voor Eritrese vluchtelingen in Ethiopië. 

Hoewel in eerste instantie onzeker was of de actie dit jaar door kon gaan, wist de organisatie uiteindelijk een pand te vinden. Zo kon het restaurant, dat geheel wordt gerund door vrijwilligers, tussen 14 februari en 13 maart toch haar deuren openen. Daar konden gasten door een maaltijd te nuttigen hun steentje bijdragen aan de opleiding van vluchtelingen uit Eritrea. De totale opbrengst van het pop-uprestaurant van dit jaar is 27.175,96 euro. Dit is iets minder dan de vorige editie twee jaar geleden, toen werd het beoogde doel van 30.000 wel overschreden. In een persbericht laat voorzitter Margreeth Verschuren weten desondanks niet teleurgesteld te zijn met het resultaat maar vooral erg blij dat ze bij hebben kunnen dragen aan de opleiding van 16 Eritreërs.

Met de bekendmaking van het opgehaalde bedrag is Happietaria 2018 afgerond. De volgende editie van het pop-uprestaurant staat gepland voor 2020. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen