Home NieuwsNijmegen Phocas organiseert eigen roeiwedstrijd

Phocas organiseert eigen roeiwedstrijd

door Redactie

In de herfst van dit jaar organiseert Phocas voor het eerst sinds lange tijd een landelijke roeiwedstrijd, de Traianus Regatta. Op zaterdag 28 oktober zal de Spiegelwaal het decor vormen van de roeiwedstrijd, waaraan alle studentenroeiverenigingen zullen meedoen.

Katie Zwinselman, chef catering van de organisatiecommissie van de Traianus Regatta, laat weten dat Phocas langer het idee had om een wedstrijd te organiseren. ‘Op onze huidige locatie aan het Maas-Waalkanaal is er geen ruimte voor een wedstrijd. Met de verhuizing naar de Spiegelwaal is het wel mogelijk om een roeiwedstrijd neer te zetten.’ De wedstrijd is onderdeel van de najaarsbokaal, een competitie bestaande uit vier losse wedstrijden die ieder door een andere studentenroeiverenigingen in Nederland worden georganiseerd.

Tijdens de Traianus Regatta, onderdeel van de najaarsbokaal, zullen alle Nederlandse studentenroeiverenigingen meedingen naar de prijzen. Tijdens de wedstrijddag leggen de boten één voor één verschillende afstanden af. De tijden worden opgenomen en de snelste gaat er met de overwinning vandoor. ‘s Avonds zal de eerste Phocas-wedstrijd feestelijk worden afgesloten in de Villa Van Schaeck. De roeiwedstrijd is niet alleen voor studentenroeiers, drukt Zwinselman op het hart. ‘Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Om de Phocaanse roeiwedstrijd tot stand te laten komen, heeft de vereniging aan het begin van het collegejaar een aparte commissie opgericht. Deze heeft contact opgenomen met het Nationaal Overlegorgaan Competitieroeien (NOOC), waarna Phocas is toegelaten om een wedstrijd te organiseren voor de najaarsbokaal.  ‘Het is voor het eerst dat Phocas zo’n wedstrijd organiseert’, legt Zwinselman uit. ‘De Traianus Regatta zal daarom voor ons een proefeditie zijn’. In mei volgend jaar zal Phocas ook een wedstrijd neerzetten voor de NOOC-bokaal, waaraan alle eerstejaars teams mee zullen doen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen