Home NieuwsNijmegen Phocas start crowdfundactie voor nieuw botenhuis

Phocas start crowdfundactie voor nieuw botenhuis

door Redactie

Studentenroeivereniging Phocas start een crowdfundactie om het nieuwe botenhuis aan de Spiegelwaal te realiseren. Dit maakte de vereniging vandaag bekend.

Tegenprestaties
Al jaren is Phocas met het Radboud Sportcentrum al op zoek naar een nieuwe locatie voor een botenhuis. Uiteindelijk is het oog gevallen op de Spiegelwaal. De Radboud Universiteit en de gemeente Nijmegen bereiden in samenspraak met Rijkswaterstaat besluitvorming voor om hier een watersportcentrum te vestigen. Wanneer een definitief besluit is genomen hierover, wil Phocas minimaal 300.000 euro bijdragen. De afgelopen twintig jaar brachten en verdienden leden van Phocas al 235.000 euro bij elkaar. Met de crowdfundcampagne wil Phocas het overige deel, 65.000 euro, bij elkaar sprokkelen. Afhankelijk van de hoogte van het geschonken bedrag, krijgen donateurs als tegenprestatie bijvoorbeeld een roeiclinic aangeboden of een naamsvermelding in het nieuwe botenhuis.

Nieuwe locatie noodzakelijk
Voorzitter Niek Moors: ‘Het huidige botenhuis barst uit zijn voegen en is ernstig verouderd. Daarnaast wordt het Maas-Waalkanaal steeds drukker bevaren door plezier- en vrachtschepen, wat het water steeds ongeschikter maakt om te trainen. Om als vereniging verder te kunnen groeien en professionaliseren, is een nieuwe locatie noodzakelijk.’

De campagne loopt van 25 maart tot en met 15 juli. 

 

 .

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen