Home NieuwsNijmegen Politie controleert strenger op verlichting

Politie controleert strenger op verlichting

door Redactie

Nu de dagen weer korter worden en het donker een stuk eerder zijn intrede doet, is het hebben van  goede verlichting op je fiets van levensbelang. Aangezien er regelmatig ongelukken gebeuren met onverlichte fietsers doet de politie Nijmegen op Facebook en Instagram een opvallende oproep: ‘Zorg dat je donorregistratie in orde is.’

De volledige tekst heeft een beetje een lugubere maar een niet te misverstane boodschap: ‘Aan alle fietsers die in het donker zonder licht rijden…. Zorg dat uw donorregistratie in orde is, u redt er levens mee.’ De politie vermeldt ook onder het bericht dat ze de komende tijd meer gaan controleren op de aanwezigheid van fietsverlichting. Hoewel er ferme taal wordt gesproken in het bericht kan de oproep op veel bijval rekenen van automobilisten en fietsers op sociale media.

De NOS meldt dat sinds 2015 het aantal ongelukken in ons land niet meer is gedaald. Vorig jaar vielen er 629 verkeersslachtoffers te betreuren, waaronder 189 fietsers. Niet alleen smartphonegebruik zou daarbij voor levensgevaarlijke situaties zorgen, ook het gebrek aan verlichting speelt een grote rol. Als de politie je aanhoudt voor het fietsen zonder licht kost je dat in totaal 64 euro. Die 3 euro voor een paar fietslampjes is op de lange termijn de investering dus zeker waard.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen