Home NieuwsNijmegen Prijzenregen voor studentsporters

Prijzenregen voor studentsporters

door Redactie

Tijdens de lustrumeditie van het jaarlijkse sportgala van de Nijmeegse Studenten Sportraad (NSSR) afgelopen vrijdag werd niet alleen het zestigjarig bestaan van de vereniging gevierd, ook werden de studentsporters van het jaar bekend gemaakt. 

Hans Dilling, actief binnen wielervereniging NSWV Mercurius mag zich Sporter van het Jaar noemen onder de mannen. Janneke Elzinga van schaats- en skeelervereniging NSSSV Lacustris werd uitgeroepen tot Sportster van het Jaar. Beide sporters hebben het afgelopen jaar goed gepresteerd in hun eigen tak van sport en worden daarvoor nu beloond. De diverse Nijmeegse studentensportverenigingen konden elk een top drie insturen. Verder werd er gestemd door een vakjury, bestaand uit Rob Cuppen van het Radboud Sportcentrum, Joris Hermans van de opleiding Sport & Bewegen aan de HAN en wethouder Sport Renske Helmer Englebert. Ook het grote publiek mocht van zich laten horen: in totaal stemden ruim zeshonderd studenten van de Radboud Universiteit en de HAN via de NSSR-website op hun favoriete sporter. Zo kwamen uiteindelijk Dilling en Elzinga als nummer een uit de bus. 

Naast de titel van studentsporter van het jaar, werden ook nog een handvol andere prijzen uitgereikt. Het eerste damesteam van triathlonvereniging NSTV Trion kreeg de prijs voor Team van het Jaar. Verder werd Niels Huisman, ook van Trion, benoemd tot Vrijwilliger van het Jaar. Quintin Poelen van survivalvereniging NSSV Fel mag zich trainer van het jaar noemen. Chris Wennekendonk nam een oeuvreprijs in ontvangst voor zijn inzet in de Nijmeegse sportwereld de afgelopen jaren. Overigens werden niet alleen sportieve prestaties beloond: lacrossevereniging NSLV Keizerstad Kannibalz viel in de prijzen voor hun bestuursfoto. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen