Home NieuwsNijmegen Recordopbrengst voor tiende RAGweek

Recordopbrengst voor tiende RAGweek

door Redactie

Tijdens de tiende editie van de RAGweek is een recordopbrengst binnengehaald. In totaal haalden alle activiteiten 27356,76 euro op voor twee goede doelen, ruim 2500 euro meer dan vorig jaar.

Het bedrag wordt gelijk verdeeld over het nationale goede doel, Stichting Nationaal AYA ‘Jong en Kanker’,  en Estrela da Favela, het internationale goede doel van deze editie van de RAGweek. Stichting Nationaal AYA ‘Jong en Kanker’ komt op voor de jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar die lijden aan kanker. De stichting wil de levensverwachting en -kwaliteit van deze groep verbeteren. Estrela da Favela is een goed doel dat een schooltje runt voor kinderen, voornamelijk meisjes, in een van de armste favela’s van Rio de Janeiro. 

Anouska Kersten, voorzitter van de Stichting RAGweek Nijmegen, is ontzetend blij met de opbrengst. ‘Het zou spannend worden, maar dat er zo’n bedrag zou uitrollen had ik niet verwacht.’ De reden waarom er weer een recordopbrengst is binnengehaald schrijft Kersten onder andere toe aan het succes van de eigen activiteiten. ‘RAGsmakelijk, de bonnetjes die werden uitgedeeld in De Refter, en de RAGbar in het Cultuurcafé hebben meer geld opgehaald dan voorheen. Daarnaast is onze kalender viral gegaan, dat heeft zeker geholpen.’

Stichting AYA gaat het geld onder meer besteden aan het organiseren van een symposium om de AYA-zorg te verbeteren. Estrela da Favela gaat het geld gebruiken om de salarissen van de juffen te betalen.

Opbrengst RAGweek

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen