Home NieuwsNijmegen RU kleurt roze

RU kleurt roze

door Redactie

Volgende week zal de campus van de Radboud Universiteit en de HAN roze kleuren. Homojongerenorganisatie Dito! organiseert namelijk voor de achtste keer de Roze Week.

Het centrale thema van de Roze Week, die van 30 mei tot en met 4 juni duurt, is ‘Think Pink, Facts or Fables?’. Hiermee wil Dito! de studenten aan het denken zetten over de vooroordelen over homo’s die heersen in de samenleving. ‘We willen graag de studenten wijzen op de feiten en stereotyperingen die bestaan over lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers)’, vertelt Ante Joosten, voorzitter van Dito!. Om dit te bereiken hangt de organisatie posters op, verspreid over de campus, met het vooroordeel zoals ‘in een homoseksuele relatie is er altijd een mannetje en een vrouwtje’.

Naast het presenteren van vooroordelen en feiten over LHBT’ers organiseert Dito! verschillende activiteiten. Op maandag kan je meedoen met een ‘Crazy 69’ en op dinsdag kan je aanschuiven bij een Roze Cantus bij Carolus Magnus. Dit keer zal het Io Vivat niet worden gezongen, maar zullen popklassiekers door de ruimte schallen. De week wordt op zaterdag afgesloten met een gala in homobar Thomtom. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen