Home NieuwsNijmegen Run4Nijmegen keert terug met nieuwe afstand

Run4Nijmegen keert terug met nieuwe afstand

door Redactie

Hardloopfans opgelet, op 31 maart organiseren studentenatletiekvereniging ‘t Haasje en Run2Day samen een nieuwe editie van Run4Nijmegen. Het evenement, dat voor de laatste keer in 2014 werd gehouden, kent een nieuw wedstrijdelement in de vorm van een estafetterace.

Net als enkele jaren eerder zullen de lopers twee keer een ronde van 2,5 kilometer afleggen. Hierbij komen ze langs het Kronenburgerpark, de Lange Hezelstraat, de Grote Markt en de Marikenstraat. Naast de gebruikelijke 5 kilometerloop is het tijdens de nieuwe Run4Nijmegen ook mogelijk om mee te doen aan een estafette. De teams, die uit vier lopers bestaan, leggen in totaal 10 kilometer af. Iedere ploeg wisselt na een rondje van loper, waarbij de leden elkaar een hesje overgeven. Opvallend genoeg is dit dezelfde manier waarop men wisselt bij de Batavierenrace. Ook de overbekende poortjes waar de lopers onderdoor moeten bij het wisselen worden gebruikt tijdens de estafette. Dit alles wordt gedaan om de ultieme Batavierenbeleving te creëren.

De nieuwe estafette van Run4Nijmegen wordt door de organisatoren zelf aangeduid als ‘de perfecte voorbereiding voor de Batavierenrace’, die een maand later wordt gehouden. De teams kunnen zo hun tactiek bepalen, wissels oefenen in een wedstrijdsituatie en natuurlijk de conditie testen. Bij het inschrijfgeld is een een drankje bij Du Commerce inbegrepen, waardoor de teams na de estafette gezellig kunnen borrelen en uitgebreid de wedstrijd kunnen nabeschouwen. Volgens de organisatie zijn er voor de snelste lopers leuke prijzen te verdienen, maar deze blijven nog even geheim.

Inschrijven kost vijf euro per persoon en kan via de website van Run4Nijmegen. Ieder teamlid moet zich afzonderlijk inschrijven waarna één teamlid de aanmelding bevestigt door een mailtje, met daarin de teamleden en teamnaam, naar de organisatie te sturen.  

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter