Home NieuwsNijmegen Sluiting Valkhofmuseum dreigt

Sluiting Valkhofmuseum dreigt

door Redactie

Museum Het Valkhof heeft 5,7 miljoen euro nodig om sluiting te voorkomen, dat heeft de directie van het museum maandag bekendgemaakt.

Met het geld kan het museum een flinke opknapbeurt krijgen, zodat alles aan de klimaat- en beveiligingseisen voldoet, iets wat op dit moment te wensen over laat. Als dit niet gebeurt, is het museum genoodzaakt haar deuren te sluiten. Voor een grondige renovatie is op korte termijn 2,7 miljoen euro nodig. Daarnaast heeft het museum 3 miljoen euro nodig voor de vernieuwing van de vaste tentoonstellingen. Op die manier moet het museum aantrekkelijker worden voor bezoekers en daardoor meer mensen trekken. 

Vorig jaar kwam het museum al met plannen voor een grondige facelift, maar toen was het kostenplaatje nog niet duidelijk. Inmiddels hangt er dus een prijskaartje aan de plannen van meer dan 6 miljoen euro, waarvan het museum slechts een klein deel zelf kan bekostigen. De afgelopen jaren verkeerde het museum al vaker in financiƫle moeilijkheden en de gemeente is dan ook niet direct bereid om nog meer geld in Het Valkhof te steken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen