Home NieuwsNijmegen Sporter van het Jaar-awards uitgereikt

Sporter van het Jaar-awards uitgereikt

door Redactie

Afgelopen woensdagavond zijn tijdens het Sportgala door de Nijmeegse Studenten Sportraad (NSSR) de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt.

Elk jaar reikt de NSSR de sportprijzen uit aan degene die in het jaar een bijzondere prestatie hebben verricht en daarmee de Nijmeegse studentensport promoten. In vijf categorieën vielen verschillende sporters en medewerkers in de prijzen. De Sporter van het Jaar is de wielrenner Joost van Wijngaarden. Als lid van Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius haalde hij een tiende plaats op het wereldkampioenschap Wielrennen voor studenten op de Filippijnen en werd hij eerste tijdens het Groot Nederlandse Studentenkampioenschap Wielrennen. Ook als hardloper maakte hij in 2016 indruk: hij werd eerste tijdens de Maldense Bosloop.

De prijs Sportster van het Jaar gaat naar Laura Hoogers van atletiekvereniging Nijmeegse Studenten Atletiekvereniging ‘t Haasje. Hoogers maakte indruk door op verschillende wedstrijden op de hoogste trede van het podium te eindigen, zoals het NSK Cross, NSK indoor estafette en de Batavierenrace. Sportteam van het Jaar is het eerste herenteam van handbalvereniging Ha-Stu geworden. Zij wisten dit jaar te promoveren van de hoofdklasse naar de tweede divisie, een unicum voor de sportvereniging. 

In de categorie Trainer/Coach van het Jaar valt Daan Henningheim van de Studenten Unihockey en Floorball Vereniging Hot Shots in de prijzen. Hij zet zich in als assistent-coach voor het nationale dames Floorball team, dat zich plaatste voor het wereldkampioenschap. Daarnaast was hij betrokken bij het oprichten van Hot Shots dertien jaar geleden en nog steeds actief bij de club. De Vrijwilliger van het Jaar is Danny Godfrey van de Nijmeegse Studenten Schermvereniging Don Quichote. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen