Home NieuwsNijmegen Sportsubsidies gemeente een puinhoop

Sportsubsidies gemeente een puinhoop

door Redactie

De gemeente van Nijmegen heeft haar zaken als het gaat om subsidies verstrekken aan sportverenigingen niet op orde. Dat meldde de Gelderlander gisteren na een onderzoek van de Rekenkamer van Nijmegen.

Uit het rapport van de Rekenkamer blijkt dat de gemeente zo’n acht miljoen euro investeert in de sport, waarvan slechts vijf ton directe investeringen zijn. Van deze investeringen profiteert slechts een tiende van de sportverenigingen. De Rekenkamer is er niet achter gekomen waarom de andere 90 procent van de verenigingen hiervan geen voordeel trekt. Verder blijkt uit het onderzoek dat de gemeente vaak pas investeert in een sportclub als deze in financieel zwaar weer zit.

Tenslotte heeft gemeente volgens de Rekenkamer geen goed zicht op de directe verstrekte subsidies naar typen sport. De buitensporten krijgen meer geld dan de binnensporten. Bij de gemeente is echter onvoldoende informatie over de ledenaantallen van sportverenigingen bekend om de verschillen tussen de subsidies voor binnen- en buitensport te kunnen verantwoorden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen