Home NieuwsNijmegen SSH& kampt met storingsproblemen

SSH& kampt met storingsproblemen

door Redactie

In de afgelopen weken werden de complexen van de Nijmeegse studentenhuisvester SSH& meerdere malen getroffen door storingsproblemen voor het internet en de televisie. Afgelopen maandag was het weer raak, waardoor alle complexen zonder internet en tv kwamen te zitten.

Foutje, bedankt
Rond half 11 ‘s avonds gingen browsers en tv’s op zwart, omdat er 18 kilometer buiten Nijmegen tegen een kabel van Ziggo is gegraven. De schade had niet alleen effect op de complexen van de studentenhuisvester, maar ook op andere Nijmeegse huishoudens. Deze ochtend werd vastgesteld waar de gebroken kabel zich bevindt en is er een lasploeg onderweg om de storing te verhelpen. Wanneer de studenten in hun SSH&-kamer weer internet hebben, is nog niet bekend. Voordat de reparateurs aan de slag kunnen, moet eerst worden vastgesteld hoe groot de schade is.

Toeval bestaat
De storing van afgelopen maandagavond is de derde grote storing in korte tijd. Is dit puur toeval of is er een verband tussen de storingen? Vincent Buitenhuis, woordvoerder van SSH&, zegt dat het om stomme pech en puur toeval gaat. ‘De storing van afgelopen maandag en vorige week maandag zijn beide ontstaan door graafschade. Vaak ontstaan deze bij infrastructurele bouwprojecten door bijvoorbeeld menselijke fouten. Dat deze storingen door graafschade puur toeval zijn, maakt het ook gelijk vervelend. Morgen kan er weer een gebeuren.’

Toeval speelt dus een zeer grote rol bij de storingen, daar kan SSH& weinig aan doen. Toch laat Buitenhuis weten dat de huisvester boos is op Ziggo. ‘Het kan gebeuren dat er storingen zijn door graafschade, alleen SSH& heeft geen zekerheid over wanneer het probleem door Ziggo wordt opgelost. Het duurt vaak erg lang voordat de schade is gelokaliseerd en uiteindelijk wordt verholpen. Vorige week zaten we met de internetprovider al om de tafel en ook nu gaan we zeker met Ziggo een stevig gesprek voeren.’ Buitenhuis vindt het ook erg vervelend voor de studenten zelf. ‘Zij willen eerder een dag geen water dan een uur geen internet.’

Tips
Daarnaast lijdt de organisatie van SSH& ook onder de storing, waardoor de huisvester de inwoners van haar complexen geen mails kan versturen met meldingen over de storing en informatie wanneer het verholpen is. Daarom geeft Buitenhuis als tip mee: volg, met het 4G-netwerk op je mobiel, het Twitteraccount van de ITT Desk. Daarop komen updates te staan over de storingen die plaatsvinden bij SSH&. Dan weet de student wanneer hij weer onbeperkt series kan downloaden of kan Whatsappen met zijn vrienden zonder data uit zijn internetbundel te verliezen.

Sinds april is Ziggo de nieuwe internetprovider van SSH&. Eerst had de studentenhuisvester een deal met de Radboud Universiteit en het ICT Service Centrum, maar met Ziggo kon SSH& een betere deal afsluiten. Verschillende bewoners van SSH&-complexen zagen de verandering niet zitten, omdat daardoor ook de servicekosten in hun huurprijs omhoog zou gaan. Daarom richtten ze de Facebook-pagina SSHNee op. Zonder succes, want de deal met Ziggo werd toch gesloten.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen