Home NieuwsNijmegen SSH& krijgt meer kamers voor korte verhuur

SSH& krijgt meer kamers voor korte verhuur

door Redactie

SSH& wil meer kamers voor een korte periode gaan verhuren. In 2020 moet 25 procent van alle kamers een zogenaamde shortstay-kamer zijn. 

Kort maar krachtig
Shortstay-kamers zijn kamers die maximaal een jaar worden verhuurd. Nu beschikt de SSH& al over ongeveer duizend kamers die bedoeld zijn voor een korte verhuurperiode. Deze zijn bedoeld voor internationale studenten. In 2020 zouden er zo’n 1600 shortstay-kamers moeten zijn en deze zullen dan ook verhuurd kunnen worden aan Nederlandse studenten.

Buitenhuis, manager strategie & wonen bij SSH&, vertelt dat de SSH& het aandeel van shortstay-kamers zal gaan uitbreiden, omdat er steeds meer internationale studenten in Nijmegen zijn en omdat Nederlandse studenten steeds vaker wisselen van studentenstad. ‘Naast internationalisering leidt de flexibilisering van het hoger onderwijs tot een grotere vraag naar kamers met een korte verhuurperiode.’ Daarnaast wil de SSH& op deze manier een oplossing bieden voor de grote groep Nederlandse studenten met reisurgentie die geen kamer vindt. ‘Deze studenten kunnen in hun eerste jaar een shortstay-kamer huren en zo de lange reistijd overbruggen.’

Kamer in een klik
De shortstay-kamers moeten in de toekomst eenvoudig via je telefoon te reserveren zijn en voor deze kamers hoef je geen wachttijd te hebben opgebouwd. ‘Dat is wel wat anders dan een keer per week kijken of er aanbod is’, aldus Buitenhuis.

Eigen bank mee?
Op dit moment zijn de shortstay-kamers gemeubileerd. De SSH& overweegt om deze kamers in de toekomst ook ongemeubileerd te verhuren. ‘Voor een student uit China is het niet makkelijk om spullen mee te nemen, maar ik kan met voorstellen dat Nederlandse studenten wel interesse hebben in een ongemeubileerde kamer’, vertelt Buitenhuis.

Meer shortstay én longstay
Het grotere aantal kamers met een korte verhuurperiode zal volgens Buitenhuis niet ten koste gaan van het aantal longstay-kamers. ‘Het aandeel van shortstay-kamers zal groter worden, maar ook het totale aantal kamers zal groeien. Een reguliere student houdt dezelfde mogelijkheden, met als extra mogelijkheid de keuze voor een shortstay-kamer.’ Om de extra kamers te realiseren is de SSH& bezig met nieuwbouwplannen. Over deze plannen wil Buitenhuis voorlopig nog niets kwijt.

Buitenhuis benadrukt dat het nog wel even zal duren voordat de kamers met een korte verhuurperiode beschikbaar zijn voor Nederlandse studenten. ‘Op dit moment focussen we ons nog op shortstay voor internationale studenten. Ik verwacht dat de kamers komend collegejaar en het collegejaar daarna nog niet verhuurd zullen worden aan Nederlandse studenten. Het omzetten van een systeem heeft tijd nodig.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen