Home NieuwsNijmegen SSH&-bewoners zeggen nee tegen traag internet en dure TV

SSH&-bewoners zeggen nee tegen traag internet en dure TV

door Redactie

Het verhogen van de prijs voor TV bij SSH& en het veranderen van internetsnelheid is niet bij iedereen in het goede keelgat geschoten. Boze studenten hebben uit onvrede de Facebookpagina SSHNee opgericht. 

Geen RU-internet meer
Afgelopen week kondigde SSHN aan dat de woningcorporatie haar naam verandert in SSH&. De ingeschreven studenten bij de woningcorporatie kregen daarnaast nog een mail, waarin stond dat het tarief voor het TV kijken per 1 juli omhoog gaat naar 10 euro per maand en de internetsnelheid binnen de complexen 50 Mb per seconde wordt.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde ‘fair use policy‘ van internetprovider Ziggo. Deze ‘policy‘ houdt in dat een zo groot mogelijke groep studenten het internet ongestoord mag gebruiken, zodat overbelasting wordt tegengegaan. Met het nieuwe contract van SSH& met Ziggo stapt de woningcorporatie af van de samenwerking met de Radboud Universiteit. Het ICT Servicecentrum (ISC) van de RU was de oorspronklijke internetleverancier, maar nu wordt deze overgenomen door Ziggo.

Trage downloadsnelheid
Nu SSH& een nieuw contract is aangegaan met Ziggo als internetprovider, blijkt dat de snelheid van het internet flink omlaag gaat. Het ISC kon een internetsnelheid leveren van maximaal 100 Mb per seconde. Met het nieuwe contract wordt de maximale snelheid slechts 50 Mb per seconde. Daarnaast moet er nu verplicht 10 euro per maand worden betaald om TV te kunnen kijken, terwijl dit eerst nog gratis was, volgens de boze studenten van SSHNee. 

De ophoging van de TV-kosten en de vertraging van de internetsnelheid slaan volgens SSHNee nergens op, want ‘wie kijkt er nu nog als student nog TV? Bijna iedereen kijkt nog op zijn laptop? Maar de snelheid van het internet wordt met de helft vertraagd!’ Met deze argumentatie is de actiegroep richting Stichting Platform Huurdersbelangen (SPH), de belangenorganisatie van SSH&-huurders, gegaan om de veranderingen tegen te houden. SPH heeft echter al ingestemd met de veranderingen van SSH& aan de TV-kosten en de internetsnelheid.

Betalen voor TV is niet oké
SSHNee is opgericht met de reden om samen als SSH&-bewoners hun stem te laten horen. Bewoners van verschillende complexen zitten achter de actiegroep. Ze protesteren vooral tegen de verplichte TV-kosten. ‘De kosten voor iedere SSH&-bewoner gaan omhoog van 0 naar 10 euro per maand, terwijl de helft niet eens een televisie heeft en daar geen gebruik van maakt. Wij willen dat de SSH& elke bewoner een keuze geeft over de vraag of ze een tv-aansluiting willen of niet. Die 10 euro moet geen verplichting voor iedereen zijn, zodat niemand 120 euro per jaar moet betalen voor iets wat zij niet wil hebben.’

De actiegroep zou het liefste zien dat SSH& de belangen van haar bewoners begrijpt en hierop haar beleid aanpast. ‘We willen graag met de corporatie in gesprek. Als zij dat niet willen, dan gaan we verder kijken. Deze pagina is vooral een stap om de beleidsbeslissingen onder de aandacht te brengen. We hopen dat studenten op deze manier “in actie” komen voor hun belangen.’

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen