Home NieuwsNijmegen Staking buschauffeurs treft Nijmegen

Staking buschauffeurs treft Nijmegen

door Redactie

Buschauffeurs hebben aangekondigd dinsdag te gaan staken in de regio Arnhem-Nijmegen. Mogelijk blijven hierbij ook de bussen van vervoersmaatschappij Breng in de garage, waardoor het kan zijn dat studenten op een andere manier naar college zullen moeten.

De staking volgt op een eerdere actie begin vorige week, tijdens de meivakantie. Een aantal vervoerders, waaronder Breng, besloten toen tot ongenoegen van vakbond FNV de staking te negeren. De belangrijkste aanleiding voor de staking is de werkdruk waar chauffeurs mee te maken krijgen en het gebrek aan plaspauzes. Op enkele andere plekken in het land zullen regionale treinen dinsdag ook stilstaan. Hiermee hoopt spoorvakbond VVMC de lonen op peil te krijgen met dat van machinisten die voor de NS werken. 

Inmiddels is bekend dat de meeste bussen tussen de grote stations en de campus gewoon zullen blijven rijden, maar wel met een aangepaste dienstregeling. Breng heeft in elk geval een pagina gemaakt waar reizigers de laatste ontwikkelingen rond de staking kunnen volgen, mochten andere buslijnen toch uitvallen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen