Home NieuwsNijmegen Studenten tevreden over Nijmegen als studentenstad

Studenten tevreden over Nijmegen als studentenstad

door Redactie

Nijmegen is de op één na leukste studentenstad in Nederland volgens de ranglijst ‘leukste studentensteden’ van Elsevier. Nijmegen laat daarmee Utrecht, Leiden en Amsterdam achter zich. De leukste stad volgens studenten is Groningen.

Horeca en cultuur
Elsevier stelde de ranglijst op met behulp van resultaten uit de Nationale Studentenenquête (NSE). Daarbij werd gekeken naar het oordeel van studenten over de plaatstelijke horeca en culturele hotspots. Daarnaast is de studentendichtheid meegenomen in de beoordeling. Steden met een hoog percentage studenten bieden doorgaans namelijk veel voorzieningen voor studenten en de kans is groot dat je er andere studenten ontmoet.

Nijmeegse resultaten
Nijmegen telt volgens Elsevier 147 kroegen. Deze worden door Nijmeegse studenten beoordeeld met een 4,4 uit 5 punten. Verder telt Nijmegen twee musea, een theater en maar liefst vier bioscopen. Studenten zijn tevreden over deze culturele voorzieningen en geven hiervoor een 4,3. Nijmegen heeft volgens het tijdschrift een relatief hoge studentenpopulatie met 18.288 studenten waarvan 89 procent op kamers woont. Over de beschikbaarheid en betaalbaarheid van kamers in de stad zijn Nijmeegse studenten minder tevreden, maar met een 3,4 en een 3,1 scoort Nijmegen toch ruim voldoende.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen