Home NieuwsNijmegen Studentengluurder moet zes jaar door tralies gluren

Studentengluurder moet zes jaar door tralies gluren

door Redactie

Kas van R., de beruchte studentengluurder uit Nijmegen, is vandaag veroordeeld tot zes jaar cel. Het Openbaar Ministerie eiste zeven jaar, maar de rechtbank in Arnhem oordeelde dat niet alle aanklachten bewezen konden worden.

De 39 jarige Van R. loerde jarenlang door de ramen bij studentencomplexen en sprak meisjes aan. Daarnaast is de voyeur ook aangeklaagd voor betasting, aanranding, mishandeling en bedreiging. Tussen 2012 en 2014 heeft hij zeven slachtoffers gemaakt. Vijf daarvan heeft de gluurder aangerand. Vaak gebeurde dat met geweld, soms zelfs onder bedreiging van een pistool. Eén meisje manipuleerde hij tot onvrijwillige seks en een zevende slachtoffer werd zelfs kort gegijzeld door Van R.

Het Openbaar Ministerie wilde Van R. verplicht laten behandelen voor tbs. Omdat de Nijmegenaar nauwelijks mee wilde werken aan het onderzoek, kon de forensische onderzoekskliniek Pieter Baan Centrum echter geen stoornis bij de man vaststellen. Verplichting van een tbs-behandeling werd daardoor onmogelijk. De Officier van Justitie noemde de studentengluurder ‘doodeng’ en ‘berekenend’. Volgens haar is de kans op herhaling groot. Op de vraag ‘Waarom blijft u dit doen? Kunt u niet op een normale manier vrouwen versieren?’, wilde Van R. geen antwoord geven.    

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen