Home NieuwsNijmegen Studentenhuiskamer maakt doorstart

Studentenhuiskamer maakt doorstart

door Vincent Veerbeek

De Studentenhuiskamer, een plek waar studenten van de Radboud Universiteit (RU) en de HAN elkaar kunnen ontmoeten tijdens een informeel etentje, is vanaf maandag terug van weg geweest.

Tijdens de huiskameravonden, die worden gehouden bij de Studentenkerk, kunnen studenten aanschuiven om samen te eten. Het idee ontstond een aantal jaren geleden om een ontmoetingsplek te bieden voor mensen van verschillende achtergronden. ‘We richten ons niet alleen op studenten die zich eenzaam voelen, maar vooral ook op mensen die het leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen en gezellig samen willen eten’, vertelt Thijmen Drost, een van de co√∂rdinatoren van het project. Tijdens de huiskameravonden wordt er ook samen gekookt van tevoren en soms vinden er daarna nog activiteiten plaats. ‘Ook met het eten zelf doen we soms iets speciaals. Een avond willen we bijvoorbeeld vluchtelingen uitnodigen, zodat zij iets kunnen koken vanuit hun eigen cultuur’, vertelt Drost.

Het initiatief hield begin dit jaar op te bestaan, omdat steeds meer vrijwilligers die hielpen met de organisatie geen tijd meer hadden. ‘We zijn begin dit jaar gestopt omdat er steeds minder mensen waren die de kar konden trekken.’ Animo was er echter nog genoeg en oud-deelnemers zijn dan ook enthousiast over de doorstart. Hoewel de huiskameravonden bij de Studentenkerk plaatsvinden, benadrukt Drost dat de diners geen religieus karakter hebben. ‘Het is niet gefocust op geloof, de avonden zijn voor iedereen en we willen niemand afschrikken.’

Vanaf deze week worden tot de zomervakantie net als voorheen wekelijks huiskameravonden gehouden bij de Studentenkerk. Het plan is om dat na de zomervakantie door te pakken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen