Home NieuwsNijmegen Stukafest trapt feestelijk af

Stukafest trapt feestelijk af

door Irene Wilde

Het Cultuurcafé was dinsdagavond 11 december het decor voor de kick-off van Stukafest. Het studentenhuiskamerfestival, dat in februari zal plaatsvinden, luidde de kaartverkoop op een feestelijke manier in.

Al negentien jaar is Stukafest, niet alleen in Nijmegen maar ook in andere studentensteden, een begrip. Wat begon als een kleinschalig Nijmeegs festival, is inmiddels uitgegroeid tot een grootschalig evenement. Op het huiskamerfestival kunnen bezoekers in drie rondes optredens bijwonen in verschillende studentenkamers in de stad. Deze editie zullen op twintig locaties verschillende soorten optredens plaatsvinden. Onder anderen cabaretier Tom Lash, de band George Kush Collective en platform voor poëzie en performance Mensen Zeggen Dingen staan op de planning.

De eerste 25 mensen die op de kick-off gisterenavond een kaartje kochten, kregen een goodiebag met het logo van Stukafest erop. Ook konden studenten, naast het versieren van sokken, via een speciaal computerprogramma een ideale route voor het festival vaststellen. Op een Google Maps kaartje verschenen voor ieder persoonlijk drie locaties, met als eindlocatie het eindfeest in Brebl. De avond werd afgesloten door de scheurende gitaren van de Haagse garagerock band The Hazzah.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen