Home NieuwsNijmegen Tweede regatta op de Spiegelwaal

Tweede regatta op de Spiegelwaal

door Redactie

Op 31 maart zal Phocas opnieuw een roeiwedstrijd organiseren op de Spiegelwaal. Hiermee lijkt de Traianus Regatta, die afgelopen najaar voor het eerst werd georganiseerd, een blijvend fenomeen te worden.

Na tien jaar zonder grote roeiwedstrijden staat Nijmegen nu, dankzij de Spiegelwaal, weer op de kaart als locatie voor nationale roeievenementen. De eerste editie van de regatta in oktober verliep soepel en er waren deelnemers uit heel Nederland. Gezien het succes van die wedstrijd heeft Phocas daarom besloten dit voorjaar een tweede editie te organiseren, zo laat de roeivereniging maandag in een persbericht weten.

Bij de tweede Traianus Regatta moet nog grootser worden uitgepakt dan tijdens de vorige editie, met twee keer zoveel deelnemers en meer vermaak langs de kant. Ook de Gemeente Nijmegen en mensen die in de buurt van de Spiegelwaal wonen, worden nauw betrokken bij de organisatie om overlast te voorkomen. Buurtbewoners worden op de hoogte gehouden via flyers en er is goed contact tussen de verschillende partijen, net als de vorige keer het geval was. Verder wil Phocas vooral een mooi evenement neerzetten voor roeiers en toeschouwers, een traditie die de vereniging hoopt voort te kunnen zetten.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen