Home NieuwsNijmegen [Update] Bruls wil sluiting discotheek Monte Carlo

[Update] Bruls wil sluiting discotheek Monte Carlo

door Redactie

Na eerdere waarschuwingen aan de eigenaar van club Monte Carlo, wil burgemeester Hubert Bruls de discotheek nu voor zes maanden sluiten. Dat heeft hij gisteren laten weten in een brief aan de directie van de uitgaansgelegenheid. De reden voor dit besluit zijn de talloze incidenten die zich de afgelopen maanden hebben voorgedaan bij Monte Carlo.

Vechtpartijen
Deze incidenten bij Monte Carlo verstoren volgens Bruls de openbare orde. Vooral bij Turkse events en Urban feesten doen zich problemen voor. Op 13 februari was er een grote vechtpartij waarbij de politie met veel mankracht op moest treden. Ook in maart waren er twee geweldadige ongeregeldheden bij de club. Op 9 april was het opnieuw raak. De sfeer werd heel grimmig nadat er meerdere vechtpartijen uitbraken voor de ingang van Monte Carlo, op de parkeerplaats en op de nabijgelegen woonboulevard. De groepen onruststokers die bij deze incidenten betrokken waren waren vaak zo groot dat de beschikbare politiecapaciteit amper voldoende was om de orde te handhaven.

De druppel
Naast de geweldadige incidenten zijn er ook regelmatig klachten van overlast, stelt Bruls in de brief. Daarbij gaat het over geluidsoverlast en vervuiling van de omgeving. Ook werd er een overschrijding van de geluidsnormen van vijf decibel waargenomen. ‘De openbare orde, de veiligheid van bezoekers, beveiliging en politiemedewerkers en daarmee ook de gezondheid en tot slot het woon- en leefmilieu worden ernstig bedreigd indien Monte Carlo open blijft’, zegt Bruls. De maat blijkt vol te zijn voor de Nijmeegse burgemeester.

Pauperpubliek
Het besluit van Bruls komt niet als een verrassing, De politie uitte al eerder zorgen over het publiek dat afkomt op de Urbanfeesten en Turkse events. Volgens de brief van de burgemeester zijn opvallend veel bezoekers bekenden van de politie. Vanwege de omzet wilde de discotheek niet stoppen met deze feesten. Op 20 januari kreeg de directie van Monte Carlo al een zware formele waarschuwing van de gemeente naar aanleiding van een aantal incidenten. Voordat de uitgaansgelegenheid definitief wordt gesloten, krijgt de eigenaar twee weken om te reageren.

Het is de vraag of de onruststokers na sluiting van Monte Carlo thuis op de bank gaan zitten of de Molenstraat op donderdagavond gaan terroriseren.

Update maandag 9 mei 2016, 10.45
Vandaag werd door de assistent-bedrijfsleider van Monte Carlo Mustafa Akbulut bekend gemaakt dat de Turkse en Urbanfeesten na de zomer niet meer worden georganiseerd. Deze feesten trokken het meeste tuig dat met elkaar op de vuist ging. De discotheek gaat nu meer Hollandse, hardstyle- en elektronische dancemuziekfeesten organiseren. Met dit besluit wil Monte Carlo de hand toereiken aan de gemeente en burgemeester Bruls, om te voorkomen dat de discotheek een half jaar dicht moet. Of er minder gajes naar de nieuwe Hollandse of hardstylefeesten komt valt nog te bezien.

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen