Home NieuwsNijmegen [Update] Check je huurprijs

[Update] Check je huurprijs

door Redactie

In de middag van dinsdag 9 mei komt de Check-Je-Kamer tour van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) naar de Nijmeegse campus. Hier krijgen studenten de gelegenheid om te controleren of zij te veel huur betalen voor hun kamer.

De tour is verbonden aan de Check Je Kamer-site van de LSVb. Op deze site kan je controleren of de huur die je maandelijks aan je huisbaas overmaakt wel wettelijk is toegestaan voor jouw kamer. Volgens de vakbond is het hoognodig om je kamerhuur te checken, omdat zij stellen dat studenten gemiddeld zo’n 50 euro meer betalen dan dat is toegestaan. Voor studenten die het online invullen van de vragenlijst te veel moeite vinden, biedt de LSVb de mogelijkheid om aankomende dinsdag tussen 12 uur en 4 uur ‘s middags de hoogte van hun kamerhuur te controleren op het Erasmusplein.

Update: 8 mei 2017, 13:45 uur
De LSVb maakte vandaag bekend dat van de zesduizend studenten die gebruik hebben gemaakt van hun Check Je Kamer-site, 72,8 procent te veel voor hun kamer betaalt. In een rapport geeft de studentenvakbond een overzicht van de resultaten van de Check je Kamer-site van vorig jaar. Gemiddeld betaalden studenten in 2016 342,71 euro per maand aan kale huurprijs. Volgens het Woningwaarderingssysteem (WWS), het puntensysteem waarmee de kale huurprijs wordt bepaald, komt dit gemiddelde bedrag echter op 287,97 euro uit, een verschil van 54,74 euro. In Nijmegen ligt dit verschil dichtbij het landelijke gemiddelde. De gemiddelde huurprijs van de 682 studenten die de check hebben ingevuld ligt op 325,89 euro. Het WWS schrijft een gemiddelde voor van ongeveer 272 euro, waardoor de Nijmeegse student bijna 53 euro te veel betaalt aan de kale huurprijs.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen