Home NieuwsNijmegen [Update] Nijmeegse studenten betrokken bij lawine in Franse Alpen

[Update] Nijmeegse studenten betrokken bij lawine in Franse Alpen

door Redactie

Drie Nijmeegse studenten en leden van studentenvereniging Navigators zijn afgelopen dinsdag slachtoffer geworden van een lawine in de Franse Alpen. Een student heeft het niet overleefd en de andere twee worden vermist.

De drie studenten waren met een groep van twintig man op wintersportvakantie in de omgeving van Le Seuil. Het drietal gingen offpiste snowboarden in een gebied dat bekend staat om zijn lawinegevaar. In de namiddag zou een van de snowboarders een sms hebben verstuurd naar een ander lid van de wintersportgroep, met de boodschap dat ze de weg waren kwijtgeraakt. Dit lid las het bericht pas nadat de lawine al had plaatsgevonden. Rond 7 uur in de avond waarschuwde hij de gids van de groep, waarna de zoektocht naar de drie studenten van start ging.

Dinsdagnacht en vandaag hebben reddingwerkers gezocht naar het drietal. ‘s Nachts rond middernacht moest de zoektocht worden gestaakt vanwege slecht zicht, maar de reddingsoperatie ging vanochtend rond half 8 weer verder. Een lichaam werd op de vanochtend ontdekt, de andere twee studenten zijn op dit moment nog niet gevonden. Volgens Franse media is de zoektocht erg riskant, vanwege de instabiliteit van de sneeuwlaag op de berg. De overige leden van de groep vertrekken vanmiddag terug naar Nederland. De familie van de drie studenten is op de hoogte gesteld.

Inmiddels komen leden van de Navigators bijeen in de Villa Van Schaeck om steun bij elkaar te zoeken. Een van de bestuursleden van de christelijke studentenvereniging vertelt tegen het Algemeen Dagblad dat ze ontzet zijn en dat ze de leden in de villa opvangen. Verder geeft het bestuurslid aan dat zij slechts af en toe nieuwe informatie krijgen.

ANS condoleert de familieleden van de betrokken studenten en de leden van de Navigators. Laten we hopen dat er snel meer duidelijkheid komt en dat de twee vermiste leden snel worden gevonden.

Update: 8 maart 2017, 15:30 uur
In het Grotiusgebouw is een persconferentie gehouden waar onder andere Han van Krieken, rector magnificus van de Radboud Universiteit (RU), Kees Boele, voorzitter van het College van Bestuur van de HAN en Tessa Katerberg, bestuurslid van de Navigators, aanwezig waren. Van Krieken sprak op de bijeenkomst van een verschrikkelijke dag. ‘Het is een schok voor ons allen. We gaan van het ergste uit´, meldde hij. Tot nu toe is er weinig bekend over de gebeurtenissen in Frankrijk. Ook over de identiteit van de slachtoffers wordt nog geen uitspraak gedaan, voorlopig blijft het afwachten op nieuws uit Le Seuil. Het is wel zeker dat het studenten betreft die aan de RU en aan de HAN studeren.

In de Studentenkerk is een ruimte ingericht waar medewerkers en studenten hun medeleven kunnen betuigen. De Navigators verzoeken om voorlopig de betrokkenen met rust te laten. Vanavond organiseren de Navigators een gezamenlijke maaltijd voor alle leden. In de nabije toekomst wordt mogelijk een officiële bijeenkomst georganiseerd meldt de studentenvereniging, maar daarover is nog geen verdere informatie.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen