Home NieuwsNijmegen [Update] SSH& realiseert meer kamers voor studenten

[Update] SSH& realiseert meer kamers voor studenten

door Redactie

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar woonruimte voor studenten uit binnen- en buitenland worden er in Nijmegen de komende drie jaar 600 nieuwe kamers gebouwd.

Studentenhuisvester SSH& en vastgoedbedrijf Ton Hendriks proberen in te spelen op de groeiende vraag naar woonruimte voor internationale studenten door 600 nieuwe studentenkamers te realiseren. Het grotere aanbod Engelstalige opleidingen van de Radboud Universiteit zorgt voor een groei van buitenlandse studenten. Hierom zal een deel van het aanbod ook uit shortstay-kamers bestaan. Echter hoopt de SSH& ook de Nederlandse studenten te bedienen met het extra aanbod, zegt Vincent Buitenhuis, woordvoerder van de Nijmeegse studentenhuisvester. ‘Het grotere kameraanbod moet er voor gaan zorgen dat geen enkele student in de knel komt.’ 

De SSH& zal dit jaar beginnen door het complex Boekestaetehof, waar nu 144 kamers zitten voor oud-studenten, om te bouwen zodat er 348 kleinere kamers beschikbaar komen. Voor 127 kamers heeft de studentenhuisvester enkele locatie’s op het oog, legt Buitenhuis uit. Het zou gaan om een project op de campus en een complex in de Van Beethovenstraat. ‘Deze plannen zijn nog niet concreet. Momenteel zijn we nog met de gemeente in gesprek over de definitieve locaties’, vertelt Buitenhuis. 

Hiernaast zal ook het bedrijf van vastgoedinvesteerder Ton Hendriks een vleugel van het Nebo-klooster aan de Sionsweg opnieuw inrichten, zodat er 125 kamers beschikbaar komen voor masterstudenten. Deze kamers zijn vooral bedoeld voor buitenlandse masterstudenten die hun studie combineren met onderzoek.

Update: 2-1-2017, 11:50 uur
Naast het Boeckstaetehof en het Nebo-klooster is ook het Spinozagebouw op de RU-campus in beeld om omgetoverd te worden studentencomplex. Dat meldt Vox vanochtend. Het verouderde bouwwerk dient nu nog als universiteitsgebouw, maar komt na het realiseren van het nieuwe FSW-gebouw in 2020 leeg te staan. De laagbouw zal worden gesloopt, de hoogbouw zal blijven staan. Waarschijnlijk zal dit gedeelte van het Spinoza worden omgebouwd tot studentenflat. Het zal gaan om honderd tot 150 kamers. Als de verbouwing is voltooid, dan is de campus naast Sterrenbos een tweede SSH&-complex rijker.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen