Home NieuwsNijmegen Vain Louie wint finale Kaf en Koren

Vain Louie wint finale Kaf en Koren

door Irene Wilde

Hardcore- metalband Vain Louie won dinsdagavond de finale van studentenbandwedstrijd Kaf en Koren. In een vol Merleyn namen zij het op tegen twee andere Nijmeegse bands.

Misprint, een vierkoppige band die haar eigen muziek omschrijft als profetische post-powerpolderpunkpop, trapte de avond af. Vanaf de eerste minuut wist de band het publiek te boeien. Over de performance was duidelijk nagedacht: de zanger liep heen en weer over het podium en zocht veel contact met het publiek, dat enthousiast meedanste en meezong met de muziek. Hoogtepunt was het moment dat de zanger de bar op klom en, terwijl de band onverstoorbaar doorspeelde, een biertje adte.

Het podium was hierna voor pogrockband Leafless. De muziek die de drie bandleden speelden was erg toegankelijk, wat duidelijk aan het publiek te merken was. De meeslepende melodie├źn zorgden er al snel voor dat niemand stil kon blijven staan, en de pakkende teksten werden door het publiek enthousiast meegezongen.

Bij het laatste optreden van Vain Louie gingen de haren uit de paardenstaarten en stond een groep enthousiaste fans vooraan bij het podium te headbangen. Hoewel de muziek een stuk heftiger was dan die van de twee voorgaande bands, kon ook dit optreden op veel waardering van het publiek rekenen.

Een driekoppige jury maakte na deze drie optredens de balans op en riep Vain Louie uit tot winnaar van Kaf en Koren 2019. De jury waardeerde de performance van Misprint en de drummer van Leafless kreeg lovende woorden, maar Vain Louie stak er volgens hen bovenuit. Vooral over de zang was de jury er te spreken en de band speelde volgens hen ‘strak en vol overtuiging’. ‘Ik wil met name het publiek heel erg bedanken’, riep zanger Ruben Jeurissen na de bekendmaking. ‘En laten we nu met z’n allen bier gaan drinken.’ Misprint wist met hun overtuigende optreden en crowdsurfactie van de zanger de publieksprijs binnen te slepen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen