Home NieuwsNijmegen Verkiezingsdebat ANS, Ovum Novum en AKKU

Verkiezingsdebat ANS, Ovum Novum en AKKU

door Redactie

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. In het teken hiervan organiseert ANS in samenwerking met Studentenvakbond AKKU en N.S.V. Ovum Novum op dinsdag 27 februari een debat tussen studenten of pas afgestudeerden van D66, VVD, PvdA, GroenLinks en de SP.

Onderwerpen als studentenhuisvestiging, werkgelegenheid en de herinvoering van de basisbeurs komen tijdens het debat aan bod. De vijf sprekers van deze avond zijn Nick de Graaf, Yurre Wieken, Casper Soetekouw, Marieke Smit en Jop Tangelder.

– Nick de Graaf, student Opleidingskunde aan de HAN, spreekt namens de VVD. Hij is fractievolger van de VVD in de gemeenteraad van Nijmegen en  staat als nummer drie op de lijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen.

– Van de SP komt Yurre Wieken, afgestudeerd in Politicologie aan de Radboud Universiteit (RU). Sinds 2016 is hij lid van de Nijmeegse gemeenteraad en daarnaast heeft hij zich ingezet tegen huisjesmelkers. Wieken is nummer negen op de verkiezingslijst van de SP.

– Casper Soetekouw, student Politicologie en Bestuurskunde aan de RU, vertegenwoordigt deze avond D66. Hij is communicatiemedewerker bij D66 Nijmegen en is de elfde op de lijst van zijn partij.

– Marieke Smit komt namens GroenLinks. Zij heeft meerdere studies gedaan waaronder twee in Nijmegen, Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de HAN en Sociale Geografie aan de RU. Ze houdt zich onder andere bezig met huisvesting en vluchtelingenproblematiek. Smit is al fractievolger van GroenLinks Nijmegen en staat als vijfde op de kandidatenlijst.

– Voor de PvdA spreekt Jop Tangelder, promovendus bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de RU. Daarnaast is hij fractievolger van de PvdA Nijmegen, gespecialiseerd in veiligheid en mobiliteit. Tangelder staat als achtste kandidaat van de PvdA op de lijst.

Het verkiezingsdebat vindt dinsdag plaats bij de sociƫteit van Ovum Novum op de Sint Canisiussingel 38 om 20.30 uur. De avond wordt afgesloten met een borrel. Aanmelden is gratis en kan hier tot en met 26 februari.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen