Home NieuwsNijmegen Verplicht vijfjarig huurcontract studenten van de baan

Verplicht vijfjarig huurcontract studenten van de baan

door Redactie

Studenten hoeven toch niet vijf jaar lang in dezelfde kamer te wonen. Volgens het wetsvoorstel ‘doorstroming huurmarkt’ zouden studenten vijf jaar lang hun huurcontract niet op kunnen zeggen. Inmiddels is bekend dat dit voorstel wordt aangepast.

Volgens het wetsvoorstel zouden huurders voor maximaal een jaar of voor maximaal vijf jaar een woonruimte mogen huren. In het voorstel stond ook vermeld dat het contract niet tussentijds verbroken kan worden. Het wetsvoorstel werd gedaan na aanleiding van de noodzaak om op korte termijn onderdak te regelen voor het grote aantal asielzoekers.

Bij het indienen van het wetsvoorstel is volgens de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) niet nagedacht over de gevolgen voor studenten die op kamers wonen. De regels voor een tijdelijk huurcontract van een jaar werden eveneens toegepast op een contract van vijf jaar. Studenten zouden daarom zomaar voor vijf jaar aan hun kamer vast kunnen zitten na het afsluiten van een huurcontract. De LSVb had om die reden kritiek geuit op het voorstel.

De Tweede Kamer had oor voor deze kritiek en het voorstel werd aangepast. Volgens een amendement zouden huurders op een onredelijke manier worden gedwongen om een contract uit te dienen. Na het Kamerdebat over de nieuwe huurwet is besloten de wet toch aan te passen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen