Home NieuwsNijmegen Vluchtelingen Heumensoord overhandigen brief aan Bruls

Vluchtelingen Heumensoord overhandigen brief aan Bruls

door Redactie

De vluchtelingen die in kamp Heumensoord tijdelijk wonen hebben vandaag een wanhoopsbrief aan burgemeester Bruls overhandigd. Daarin vragen ze om hulp van de burgemeester van Nijmegen.

In de brief hebben de vluchtelingen vier punten opgesteld, die volgens hen beter kunnen in de noodopvang op Heumensoord. Allereerst duurt volgens hen het opstarten van een asielzoekersprocedure te lang. Daarnaast zou de doorstroom naar een ander asielzoekerscentrum (azc) te traag gaan. In de brief stellen zij dat de doorstroom nihil is, terwijl kamp Heumensoord is bedoeld als crisislocatie. Daar zouden de asielzoekers naar eigen zeggen slechts drie à vier weken moeten verblijven, voordat ze naar een ander azc worden overgeplaatst.

Verder stellen de vluchtelingen dat de hygiëne op de opvanglocatie zeer matig is, waardoor er ziektes uitbreken zoals schurft en luis. Per deelkamp is maar een arts drie uur per dag aanwezig om de opgevangen vluchtelingen te helpen.Ten slotte uitten de vluchtelingen hun kritiek over de financiële situatie in kamp Heumensoord. De bewoners raken door hun financiële reserves heen en komen pas in aanmerking voor meer zakgeld als ze in een regulier azc zijn geplaatst.

De vluchtelingen hebben de brief overhandigd aan gemeentesecretaris Berend van der Ploeg, omdat burgemeester Bruls ten tijde van de briefoverdracht niet aanwezig was op het gemeentehuis. De asielzoekers hebben al meerdere malen hun ongenoegen geuit over de omstandigheden in kamp Heumensoord.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen