Home NieuwsNijmegen Vrede op aarde en ook in Nijmegen

Vrede op aarde en ook in Nijmegen

door Redactie

Leg het maar snel bij met die vervelende huisgenoot of neem je voor om die lomperik in de overvolle Heyendaalshuttle niet uit te schelden als hij op je voet gaat staan. Volgende week vindt namelijk, van 16 tot en met 24 september, de nationale Vredesweek plaats en Nijmegen doet vrolijk mee.

De Vredesweek is een initiatief van Stichting Vredesbeweging PAX en wordt al sinds 1967 georganiseerd. De week wordt gepland rondom de Internationale dag voor de Vrede (21 september) waarbij er uitgebreid wordt stilgestaan bij het concept vrede. Al jaren is het traditie om een thema te kiezen waar men extra aandacht aan besteed en dat is dit jaar niet anders. De hele week, die dus eigenlijk acht dagen duurt, staat in het teken van de kracht van verbeelding, een thema dat mensen uit moet dagen over hun grenzen heen te kijken en kritisch na te denken over wat zij bij kunnen dragen aan een vredige wereld.

De centrale plek in Nijmegen tijdens deze week is de Valkhofkapel, die voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot ‘Vredeskapel’. Het Middeleeuwse gebouw zal het decor vormen voor allerlei activiteiten, zoals dagelijkse yogasessies in de ochtend en bijeenkomsten bedoeld om mensen te stimuleren om met elkaar in gesprek te gaan. Ook in de rest van de stad is de hele week van alles te doen, zoals een Walk of Peace door het centrum op zondag 17 september en een vredesmeditatie op woensdag 20 september in Park Brakkenstein.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen