Home NieuwsNijmegen Ook opvang vluchtelingen na sluiting Heumensoord

Ook opvang vluchtelingen na sluiting Heumensoord

door Redactie

Na de sluiting van noodopvang Heumensoord op 1 juni wil Nijmegen nog steeds opvangsplekken blijven aanbieden aan vluchtelingen. 

De gemeente zal huurwoningen vrijmaken, tijdelijke wooncontainers neerzetten en kantoren en instellingen ombouwen. Deze locaties zullen het stekkie zijn van zowel nieuwe vluchtelingen, uitgeprocedeerden als statushouders – vluchtelingen die een verblijfsvergunning toegewezen hebben gekregen. In principe wordt alleen aan vluchtelingengezinnen een huurhuis toegewezen; de rest van hen kan terecht op een van de andere plekken.

Het is de bedoeling dat niet meer dan vier vluchtelingen een huurwoning bewonen. De andere locaties worden vrijgemaakt zodat niet te veel huurwoningen worden betrokken. Door het aanbod van deze alternatieve plekken hoopt de gemeente te voorkomen dat de wachttijd voor andere woningzoekenden in Nijmegen oploopt. 

In 2015 ving Nijmegen 305 vluchtelingen met een verbijfsvergunning op, wat 28 onder de norm van 333 per jaar voor deze gemeente was. Die achterstand werd in januari dit jaar ingehaald. In 2016 is de norm echter verhoogd naar 430 vluchtelingen met een verblijsvergunning, een aantal dat de gemeente met de nieuw vrijgemaakte woonruimte wil opvangen. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen