Home NieuwsNijmegen Wedstrijdroeien op de Spiegelwaal

Wedstrijdroeien op de Spiegelwaal

door Redactie

Zaterdag is het zo ver: dan vindt de eerste editie van de Traianus Regatta plaats, een roeiwedstrijd op de Spiegelwaal georganiseerd door  studentenroeivereniging Phocas. Het is de eerste landelijke wedstrijd die ze in ruim 10 jaar organiseren.

Dit weekend zullen maar liefst 106 ploegen van studentenroeiverenigingen uit het hele land zich naar de Waalstad begeven om mee te dingen naar de eretitels. In totaal betekent dit dat er ongeveer 400 deelnemers het water op zullen gaan. Dit maakt deze regatta gelijk de een na grootste landelijke wedstrijd van dit najaarsseizoen, na die in Amsterdam. Volgens Maarten Cornelissen, Veiligheidscoördinator van de Traianus Regatta en Commissaris Nieuwsbouw bij Phocas, overstijgt dit de verwachtingen ruim. De organisatie had namelijk gerekend op slechts 70 teams.

Wat de Traianus Regatta vooral uniek maakt volgens Cornelissen, is de locatie. ‘Het is gebruikelijker dat wedstrijden plaatsvinden op plekken die vrij afgelegen zijn. Door de wedstrijd juist op de Spiegelwaal te organiseren, in het centrum van Nijmegen, verwachten we veel bekijks van voorbijgangers.’ Het andere wat de wedstrijd uniek maakt is dat er een afstand van 1 kilometer is met een keerbrug. Dit houdt in dat de wedstrijdroeiers na 500 meter om de Lentloper heen moeten en zo weer terugkeren, iets wat ook niet gebeurt in andere studentenroeiwedstrijden.

In de avond organiseert Phocas een feest in de Villa Van Schaeck waar alle betrokkenen welkom zijn, zodat ze hun vermoeide spieren weer los kunnen dansen. Voor deelnemers vanuit andere steden zijn er slaapplekken geregeld.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen